Jutro prohladno, tokom dana sunčano

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini, u jutarnjim satima očekuje mraz i prohladno, a tokom dana sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bit će magle ili niskih oblaka, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prenosi bh. novinska agencija Patria.

– Vjetar u Bosni slab do umjeren istočnog smjera, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura od -12 do -3, na jugu do 4, na planinama koji stupanj i niža, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu do 13 stupnjeva.

U Sarajevu, u jutarnjim satima mraz, a tokom dana sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U kotlinskim djelovima moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko -7, a dnevna oko 4 stupnja.

Uz prevladavajući utjecaj anticiklone i stabilne vremenske prilike, opšta slika će biti povoljna. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Tokom jutra i večeri će biti prohladno, osobito u unutrašnjosti, u ostatku dana, sa porastom temperatura, znatno ugodnije.

Možda vam se svidi

Comments are closed.