JU Dom zdravlja Kakanj: Imamo saznanja da je bilo osoba u kontaktu sa osobama kod kojih je potvrđen koronavirus

Pozivamo sve građane koji su bili u kontaktima sa osobama kod kojih je potvrđeno prisustvo novog korona virusa iz susjednih općina (Breza i Visoko) da se OBAVEZNO prijave putem telefona i da izvrše registraciju i prijavu svog boravka na sljedeće brojeve: 032/460-964, 032/465-989, 032/460-950, 032/460-958 ili 124, gdje će dobiti potrebne instukcije o daljnjem postupanju.

Također, neophodno je odmah da te osobe započnu sa samoizolacijom kao i osobe koje su bile s njima u kontaktu.

Izbjegavanje bilo kojeg oblika kontakta je način da zaustavimo pojavu novog korona virusa na području naše općine.

Molimo sve građane da zaista najozbiljnije shvate novonastalu epidemiološku situaciju i da se svi redom pridržavamo ranije navedenih mjera.

Jedna neodgovorna osoba može napraviti problem svim stanovnicima naše općine, a mi se iskreno nadamo da među nama nema neodgovornih pojedinaca.

Apelujemo na građane da se ponašaju savjesno i odgovorno zbog ozbiljnosti novonastale epidemiološke situcije, te da svi poštujemo izdate mjere i saopštenja kako bi se spriječio mogući nastanak zaraze.

Ponavljamo, ako je pojedincu određena mjera samoizolacije to podrazumijeva potpuno obustavljanje bilo kojeg oblika kontakta (rukovanja, zagrljaji, neposredni razgovori licem u lice, izlazak do prodavnice i sl) i boravak u prostroiji u kojoj neće ulaziti druga osoba.

Samoizolacija je najefektivnija i najefikasnija mjera da se spriječi mogućnost nastanka zaraze, te vas još jednom molimo da se navedene mjere upotpunosti pridržavate u periodu od 14 dana.

Možda vam se svidi

Leave A Reply