Jovanović: Moja obaveza je da pomognem Željku Komšiću i Bosni i Hercegovini

Odlukom o imenovanju savjetnika u Ured člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda predsjednik Liberalno-demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović imenovan je za savjetnika Željka Komšića, piše “N1“.

“Građani koji žive u BiH, poslije preživljenog pakla, najmanje što zaslužuju je malo mira za sebe i svoje porodice. Zato oni koji ih predstavljaju u institucijama posebno moraju da imaju razumijevanja za ono što ljudi, i dvije decenije poslije kraja rata, preživljavaju. Srbija i BiH su povezane i naša društva zavise jedna od drugih. Ne možemo računati na normalan život u Srbiji ukoliko je BiH nepromenjena, ukoliko strada i tavori. Ne bih želio da se iz kosovske krize i problema dodatno porodubi kriza u BiH, na koju se još niko nije usudio da odgovori”, naveo je Jovanović.

“Moj zadatak i obaveza je da pomognem i Željku Komšiću i svakome ko je spreman da razume da stabilnost regiona direktno zavisi od naše spremnosti da na drugačiji način uređujemo svoje odnose i da nas neće nigde odvesti potencijalno oživljavanje politike devedesetih, čemu su neki u regionu skloni”, poručio je Jovanović.

Pomirenje, zajednički život, reforma unutrašnjeg političkog sistema, smanjivanje razlika koje postoje između svih nas – to su putokazi za mir kako u Bosni i Hercegovini, tako i u svakoj okolnoj zemlji, naveo je.

“To što sam posebno u BiH angažovan je zato što bolje od drigih razumijem da pitanje Bosne i Hercegovine nije problem koji može tako jednostavno da se riješi, nego je za njegovo rešenje potreban i razuman Beograd, kao što moraju biti razumni i Sarajevo i Zagreb. Na svim tim adresama želim da budem kako bih objasnio onima koji donose odluke koliko je važno da jedni druge slušamo i da svoje probleme rješavamo zajedno. Evropa i uzdrmani svijet nemaju mnogo vremena za nas i naša otvorena pitanja i zato smo, više nego ikad, prepušteni sami sebi i svojoj spremnosti da se mijenjamo i učimo iz prošlosti i grešaka koje su tada neki činili”, poručio je Jovanović.

Možda vam se svidi

Leave A Reply