20 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Još se traga za tijelom Amara Kozlića

Timovi Specijalne policijske jedinicice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko dobojskog kantona, zajedno sa kolegama iz MUP-a Srednjebosanskog kantona danas su otpočeli novu akciju pretrage korita rijeke Lašve s ciljem pronalaska lica K.A. za kojeg se sumnja da je vozilom sletjelo u rijeku Lašvu u februaru ove godine.

U nesreći koja se dogodila 4. februara tekuće godine trojica mladića iz Zenice, Amar Kozlić, Husein Delić i Almen Begović, vozilom Audi sjetjeli su u rijeku Lašvu,pri čemu su dva dana kasnije spasilačke ekipe u Lašvi pronašli i izvukli automobil, u kojem su se nalazila tijela Huseina Delića i Almena Begovića. Od tada se bezuspješno traga za tijelom Amara Kozlića.

U današnjoj akciji je učestvovao ronilački tim,tim sa čamcima i tim za pretragu terena Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK.

-Ovo je peta akcija pretrage rijeke Lašve na ovom lokalitetu i za razliku od dosadašnjih aktivnosti, ovoga puta su nešto povoljniji vremenski uslovi,u smislu vodostaja i vidljivosti, ali je voda u ovom periodu dosta hladna, izjavio je za RTV Zenica Saudin Isaković,pripadnika Specijalne jedinice MUP-a ZDK.

-Tokom dana nastavljamo aktivnost pretrage rijeke Lašve, nizvodno od mjesta gdje je automobil sletio u rijeku, prema ušću Lašve u rijeku Bosnu, koliko vremenski uslovi budu dozvoljavali, ukazao je Isaković.

(RTVZE / Š.B.)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO