6.8 C
Kakanj
Subota, 8 Maja, 2021

Još jedna uspješno realizirana ”Bajramska radost”

Još jedna humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava i prehrambenih i higijenskih namirnica za pomoć porodicama koje žive u teškim materijalnim uslovima pod nazivom ”Bajramska radost” uspješno je realizirana u našem gradu. Sedma po redu ”Bajramska radost” održana je u četvrtak, 16. jula, ispred Gradske fontane, gdje je bio postavljen štand sa humanitarnom kutijom u koju su naši sugrađani ubacivali svoje novčane priloge i donirali prehrambene i higijenske namirnice. Zahvaljujući velikom odzivu naših sugrađana, prikupljeno je ukupno 1328,65 KM novca i prehrambenih i higijenskih namirnica u vrijednosti oko 415 KM. Akciju je pomogla i kakanjska firma ”ADS komerc” prehrambenim namirnicama u vrijednosti 50 KM. Realizaciju akcije pomogli su i aktivisti Omladinskog udruženja MIZ Kakanj, a naš portal je i ovaj put bio medijski pokrovitelj akcije.

Prikupljeni novac i namirnice su iskorišteni za pripremu paketa i bajramluka za 16 porodica koje žive u teškim materijalnim uslovima, a vrijednost jednog paketa sa bajramlukom je oko 112 KM. Paketi su dostavljeni porodicama u Kaknju, Bičeru, Sopotnici, Kučićima, Zgošći, Papratnici, Kujavču, Tičićima, Bijelim Vodama, te na Poprženoj Gori i Željezničkoj Stanici. Paket je sadržavao: brašno (25 kg), ulje (5 l), rižu (4 kg), šećer (5 kg), tjesteninu (7 kesa), eurokrem (400 g), salamu (800 g), tarhanu (350 g), supu (200 g), palentu (1 kg), so (1 kg), začin sa povrćem (500 g), pileće batkove (2 kg), prašak za pecivo, deterdžent za veš (3 kg), deterdžent za suđe (1 l), šampon (1 l), sapun (5 kom) i nekoliko doniranih namirnica, dok je bajramluk sadržavao: kafu (0,5 kg), sok-sirup (1 l), keks (350 g) i voće (1 kg).

U ime porodica do kojih je pomoć stigla, aktivisti ”Bajramske radosti” i redakcija našeg portala zahvaljuju se svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspjehu ove humane akcije. Naše malo je i ovaj put bilo mnogo za one koji nemaju nimalo.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO