Još jedan “neprijavljeni” protest “1 od 5 miliona” u Beogradu

Protest u organizaciji Udruženja “1 od 5 miliona” održava se u centru Beograda. Na protestu je zatraženo oslobađanje uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića i najavljeno da će republičkom tužiocu Zagorki Dolovac u ponedjeljak biti predata peticija sa potpisima 30.000 građana koji to traže. Skup ponovo nije prijavljen jer policija nije identifikovala napadača na aktivistu Srđana Markovića prije dvije sedmice.

“Sloboda Aleksandra Obradovića zavisi od svakog od vas. Nemojte misliti da jedan čovjek ne može da promijeni. Borićemo se za svaku odredbu Ustava i zakona i za slobodu svakog čovjeka”, poručio je Manojlović.

Protest “1 od 5 miliona” nije bio prijavljen ni prošle subote, kada se policija, za razliku od ranijih okupljanja, nije pojavila da reguliše saobraćaj na trasi kuda se kretala protestna kolona.

Iz Udruženja su saopštili da je prošao rok koji su dali policiji da reaguje zbog napada na Markovića i njihovog snimatelja Nemanju Ristića uz upozorenje da u suprotnom više neće prijavljivati proteste, prenosi “Beta”.

Možda vam se svidi

Leave A Reply