Još jedan gaf: Kolinda Grabar- Kitarović opet kazala što nije trebala

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je u ovoj kampanji često morala odgovarati na pitanja o odnosu sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, koji joj je pružio javnu potporu za drugi mandat na Pantovčaku.

U vezi jučerašnjeg intervjua, pozornost javnosti je najviše izazvao Kolindin gaf tokom završnog izlaganja u kojem je glasače pozvala da u drugom krugu izbora zaokruže kandidata pod brojem 1 na listiću, a to je njen konkurent Zoran Milanović. To je ipak tek još jedan uobičajeni Kolindin gaf, dok je ono što je govorila o Bandiću mnogo veći skandal i problem za RH i građane.

Mislim da je u politici najbitnija odluka vjerodostojnost. Dakle, ukoliko sarađujem s gospodinom Bandićem kao gradonačelnikom i prije nego što je podignuta neka optužnica, naravno da ću nastaviti sarađivati s njime sve do trenutka dok je on gradonačelnik Zagreba -rekla je Kolinda.

Ne možete se nekoga odreći zato što ga je neko prijavio – nastavila je Kolinda svoju muljažu.
Naime, Bandić nije samo prijavljen, nije riječ o nekoj anonimnoj kaznenoj prijavi bez osnova, nego su ga institucije Republike Hrvatske – iste one za koje se stalno ponavlja neka ih se pusti raditi svoj posao – optužile za niz teških kaznenih djela. Nadalje, USKOK-ove optužnice protiv Bandića su onda potvrđene na sudu te suđenja Bandiću trenutno traju, piše “Index“.

Kolinda je ipak sve to pokušala otpisati kao nekakvu irelevantnu prijavu, čime je kao predsjednica RH omalovažila USKOK i pravosudnu vlast. Jedna od obaveza predsjednika RH je i brinuti se “za redovito i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti”, a to da Kolinda svojim izjavama de facto podriva USKOK-ove optužnice protiv Bandića sigurno se ne uklapa u takve predsjedničke obaveze.

Možda vam se svidi

Leave A Reply