17.4 C
Kakanj
Srijeda, 3 Marta, 2021

Jezivo nasilje – Muž brutalno pretukao suprugu, pokušao da joj iskopa oči! – Komšije šokirane: “Ovo nije prvi put”


Muškarac Đ. R. (58) iz Velike Plane uhapšen je zbog sumnje da je u noći između srede i četvrtka pretukao nevjenčanu suprugu D. M. (46) i gotovo joj iskopao oči.

Kako nezvanično saznajemo, ženi je jedno oko potpuno zgnječeno, a na drugom joj je otkinut živac. Prema riječima našeg izvora, ne zna se sa sigurnošću šta je bio motiv za ovo jezivo porodično nasilje.

– Ovo nije prvi put da je prijavljeno nasilje iz te porodice. Policija je prije dvije godine intervenisala i muškarac je imao meru zabrane prilaska ženi, ali vjerovatno su se kasnije pomirili. Ovo posljednje je strašno što se dogodilo. On je nesrećnu ženu uhvatio rukama za glavu i svojim palčevima joj pritiskao oba oka – prepričava horor izvor Kurira i dodaje da je žena obilno krvarila iz očnih duplji i da lekari iz Hitne pomoći nisu mogli da joj zaustave krvarenje.

– Odmah je sanitetom prevezena u bolnicu u Smederevskoj Palanci, a zbog težine povreda odatle je prevezena u Beograd na VMA, gdje je smještena na očnu kliniku – kaže izvor i dodaje da je D. M. operisana.

Mještani Velike Plane koji poznaju D. M. kažu da je ona prije Đ. R. imala jedan brak iz kog ima djecu, koja su odrasla. – Čula sam da ima decu, ali ih nikad nisam vidjela. I on je navodno imao brak ranije. Videla sam kada je došla policija kod njih i zgranula sam se kad sam čula šta se desilo – priča komšinica.

– Ljekari ovako nešto nisu vidjeli dosad, žena će, nažalost, po svemu sudeći, ostati slijepa na oba oka – dodaje sagovornik. Komšije supružnika kažu da je uhapšeni Đ. R. poznat u njihovoj ulici kao nasilnik i da ovo nije prvi put da je tukao suprugu.

– Ništa me ne čudi od njega – priča jedan komšija i dodaje da Đ. R. i D. M. u njihovom komšiluku žive oko godinu dana:

“Mijenjali su stanove i navodno ostajali dužni ljudima, priča se i da imaju probleme s pićem. Kada god bi se s nekim posvađao, Đ. R. je prijetio da će mu izvaditi oči i kako je to već jednom uradio, maltene se hvalio time!.

Susjedi kažu da preksinoć nisu čuli svađu iz njihovog stana.

– Ko zna šta joj je radio i koliko se iživljavao nad njom. Mi smo malo dalje, pa i ne čujemo. On je bio po zatvorima i znao je da se napije i maltretira ljude – priča komšinica.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Velikoj Plani, prenosi “Blic“.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO