Jednostavan trik za brzo kuhanje jaja, probajte ga i vi!

0

Stephen je jednostavno ubacio nekoliko jaja u svoje prozirno kuhalo i savršeno ih skuhao u nekoliko minuta. Praktičan i brz trik oduševio je brojne članove spomenute grupe. Ipak, kako je njegovo kuhalo prozirno, Stephen je mogao vidjeti kad su jaja gotova te tako izbjeći da popucaju pa nije napisao koliko dugo ih je kuhao.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ljudi koji su ranije čuli za ovaj trik, u komentarima su pisali da bi oko 10 minuta trebalo biti idealno vrijeme kuhanja, nakon čega jaja treba izvaditi iz kuhala i provjeriti jesu li gotova.

– Radim ovo godinama! Kuham i hrenovke i svašta”, napisala je jedna članica grupe, a nije bila jedina koja se već služi ovim trikom. “U njemu radim knedle, jaja, ramen i ostalo što mogu. Tako možete imati puni obrok zahvaljujući samo jednoj stvari”, napisala je druga.

Oni koji nisu ranije čuli za to, tvrde da ovo mijenja sve te da će prvom prilikom i sami pokušati skuhati jaja tako. Također, neki su istaknuli da valja izbjegavati kuhala s vanjskim grijačem jer jaja mogu puknuti ako dođu u kontakt sa zagrijanim područjem, prenosi “Hayat“.