Jednom za sva vremena: Amel Tuka nije iz Zenice već iz Kaknja!

0

Hiljade ljudi dočekat će Amela Tuku, koji bi u Bosnu i Hercegovinu, tačnije u Kakanj kod njegovih roditelja, trebao doputovati 9. augusta. Premda je rođen u Zenici, Tuka je veći dio života proveo u Kaknju pa su se Kakanjci pomalo i uvrijedili nakon niza tekstova o ”zeničkom šampionu”.

Općinski načelnik Nermin Mandra, kao i cijela općinska administracija ubrazano rade na pripremama za doček šampiona. Osim Kakanjaca, na glavnoj gradskoj ulici šampiona će dočekati i Bosanci i Hercegovci iz drugih dijelova zemlje.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

”Amel zaslužuje dostojanstven doček i zato smo pokrenuli aktivnosti da organiziramo doček na kojem ćemo pozdraviti našeg šampiona u njegovom gradu Kaknju, u gradu koji zasluženo nosi epitet – grad šampiona”, rekao je načelnik općine Mandra.

Doček u pripremi

”Čuvajte glas do dočeka da ga gromoglasno pozdravimo, pripremite dlanove za snažan pljesak, ponesite u srcu ljubav prema Kaknju i domovini BiH jer će i on učiniti isto, dođite na doček za našeg šampiona”, poručio je Mandra, te dodao da će šampion, Kakanjac, Amel Tuka u svom gradu biti dočekan onako kako i dolikuje šampionima.

Njegovi roditelji žive u Kaknju, a načelnik Kaknja Nermin Mandra, zajedno s načelnikom Zenice Huseinom Smajlovićem, jedni su od rijetkih u zemlji koji pružaju podršku šampionu.

Tačan datum spektakularnog dočeka Tuke u Kaknju bit će naknadno objavljen.

Tuku od 22. do 30. augusta čeka Svjetsko prvenstvo u atletici koje se održava u Pekingu.