“Jedna službenica mi je u policiji rekla ja bih tebe po kratkom postupku”

Draško je poručio da nastavljaju dalje sa borbom i dodao da njega trenutno krivično gone zbog toga što je oštetio automobil.

Draško Stanivuković, narodni poslanik u NSRS oglasio se na Facebook-u nakon jučarašnjeg hapšenja u Banja Luci, kada je i povrijeđen.

“Policija i ovi koji sprovode silu i govore policajcima šta da rade pokazali su sav besmisao. Pokazali su svu bezobzirnost i beskrupuloznost i obezvrijedili su ljudsko dostojanstvo. Jučer sam kao narodni poslanik htio da pokažem bunt i revolt, kada sam presjekao onu vrpcu, kojom su označili jednu slobodnu teritoriju, gdje ja i bilo ko ima pravo da dođem. Poslije su me uhapsili i dali mi kaznu od 500 maraka, ali nema veze, jer se borimo za normalne stvari koje svima nama priapdaju”, rekao je Stanivuković i dodao:

“Poslije toga smo ponovo došli ovdje i stali mimo traka, a policija je bez upzorenja krenula na nas i na djecu od 7 godine i starije ljude. Počeli su da udaraju podmuklo, po genitalijama i po cijelom tijelu. Potom su mene drugi put uhapsili, imam povredu vrata i po čitavom tijelu, kada su me doveli su stanicu jedna od službenica mi je rekla da se mene pita ja bih tebe po kratkom postupku, na to niko nema pravo. Psihičko i fizičko zlostavljanje u automobilu i ono što je ključno kada su me uhapsili nije mi rečeno zbog čega, prvo su vodili kao prekršajni nalog, danas kao krivičnu prijavu. Krivična prijava znači da se ne možeš kandidovati na izborima. Danas su me ljudi pitali pa vrijedi li tvoj poslanički imunitet, vrijedi ako imaš samo njihovu člansku kartu”, rekao je Stanivuković.

On je poručio da nastavljaju dalje sa borbom i dodao da njega trenutno krivično gone zbog toga što je oštetio automobil.

“Ono što je ključno uhapsili su me a zvanično su mi nisu dali dokaze, moj advokat je to pitao danas. Bio sam u ćeliji kao posljednji isposnik, 17 sati zaključan, ukupno 24 sarta u pritvoru i danas nastavljamo borbu, postoje neke povrede, ali nastavljamo sa borbom”, zaključio je Stanivuković.

Možda vam se svidi

avatar