Jedna osoba izgubila život u klizištu, tri spašene

Jedna osoba smrtno je stradala u klizištu koje je u večernjim satima zadesilo naselje Bare kod Kaknja.

Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama smrtno je stradala Samira Kovačević, majka djevojčice M. K. koja je prva izvučena ispod ruševina kuća u kakanjskom naselju Bare.

Pripadnici Civilne zaštite Općine Kakanj, policija, vatrogasci, rudarske čete za spašavanje i lokalno stanovništvo uspjeli su nakon nekoliko sati iz ruševina izvući Sadiku i Belmu Merdić.

“One su prebačene u bolnicu u Zenici sa povredama. U ovom trenutku izvlačimo tijelo još jedne osobe. Ostale porodice iz obližnjih kuća smještene su u sali osnovne škole, a neki su i kod rodbine”, kazao je za Klix.ba Nurudin Hrusto, načelnik CZ Općine Kakanj.

U Kakanj su stigli i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite koji zajedno sa kakanjskim vatrogascima pretražuju ruševine kako bi se ustanovilo da li postoji još osoba koje su zatrpane u ruševinama.

Prema preliminarnim informacijama klizište je oko 500 metara širine i 150 m dužine, provalija je duboka oko 50 metara, radi se o rudničkoj jalovini koja je odlagana prije 50 godina.(Klix.ba)

Možda vam se svidi

Comments are closed.