Je li ovo najgora sudačka odluka u povijesti Premiershipa?

Pomoćni sudac se propisno osramotio, podigao je zastavicu iako je belgijski štoper bio nekoliko metara iza linije centra igrališta prilikom upućivanja pasa.

Posljednjih nekoliko sedmica u Premiershipu bilo je nekoliko katastrofalnih sudačkih odluka, ali definitivno najveća pogreška dogodila se na utakmici Tottenhama i Sunderlanda u prošlom kolu, kada je Spursima odnosno Janu Vertonghenu poništen pogodak zbog navodnog ofsajda.

Pomoćni sudac se propisno osramotio, podigao je zastavicu iako je belgijski štoper bio nekoliko metara iza linije centra igrališta prilikom upućivanja pasa od strane Paulinha, što znači da nikako ne može biti ofsajd bez obzira na broj protivničkih igrača ispred igrača Tottenhama. Kako je vratar Sunderlanda otišao u napad, Belgijac se sjurio prema nebranjenoj mreži i lako poentirao.

Međutim, bio je iznenađen kada je shvatio da je sudac poništio gol zbog nepostojećeg ofsajda. Da stvar bude gora, glavni sudac je bio u ravnini s Paulinhom, dobro postavljen, vrlo blizu obojice igrača, ali ni on nije uoči da nema ni govora o ofsajdu.

Engleski mediji su to proglasili jednom od najgorih, ako ne i najgorom sudačkom odlukom u povijesti Premiershipa. Sreća u nesreći za suce jest u tome što je Tottenham ipak pobijedio 2:1 pa nije utjecalo na končani ishod utakmice.

Izvor:Gol.hr

Možda vam se svidi

Comments are closed.