Javni prevoz ili javni WC: Neko izvršio veliku nuždu u sarajevskom trolejbusu!

Pored prljavštine, smrada, gužve, neko je izvršio i veliku nuždu, pa je doživljaj svog jada i bijede javnog gradskog saobraćaja bio potpun, piše Oslobođenje.

Vožnju sarajevskim trolejbusima, posebno u ljetnim mjesecima, karakterišu kašnjenja, neispravna vozila, nenormalno visoke temperature, gužve…

Veliki broj Sarajlija je primoran koristiti ovo prevozno sredstvo, a u GRAS-u ništa ne čine da na bilo koji način olakšaju putnicima. Prozora na većini trolejbusa nema, a gdje ih i ima rijetko koji se može otvoriti, red vožnje se ne poštuje pa tako putnici čekaju po 20 minuta, a onda se pojave dva ili tri trolejbusa istovremeno, piše Oslobođenje.

Jutros je trolejbus, koji je sa Dobrinje prema Trgu Austrije krenuo oko 9 sati izgledao kao javni WC. Pored prljavštine, smrada, gužve, neko je izvršio i veliku nuždu, pa je doživljaj svog jada i bijede javnog gradskog saobraćaja bio potpun.

Uprkos činjenici da je trolejbus koji je krenuo samo nekoliko minuta ranije bio prazan, odnosno da je služio u svrhu obuke, nikome nije palo na pamet da se putnici prebace u to vozilo, a da se ovo vozilo isključi i opere, nego je takav trolejbus nastavio voziti putnike do Trga Austrije.

Možda vam se svidi

Leave A Reply