Javni poziv preduzećima i zadrugama za povezivanje radi otkupa malina

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini poziva sva zainteresovana mala i srednja preduzeća (MSP-ovi) i zadruge iz BiH da podnesu prijavu za učešće u projektima „Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma“ i „EU Program oporavka od poplava“, kroz povezivanje u lance vrijednosti i otkup maline.
Cilj ovih projektnih intervencija je ekonomski osnažiti povratnike, raseljene osobe, lica pogođena poplavama i druge socijalno ugrožene kategorije, kroz razvoj i jačanje lanaca vrijednosti u poljoprivredno-prehrambenoj industriji, kao ključnoj identifikovanoj privrednoj grani za stvaranje novih izvora prihoda i samozapošljavanje.

MSP-ovi i zadruge mogu podnijeti prijave da uz podršku projekata uspostave kooperantsku mrežu proizvođača i otkupljuju maline u Zenici, Maglaju, Žepču, Doboju i Modriči.

Svi MSP-ovi i zadruge koji ispunjavaju uslove mogu dostaviti prijave, uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju, najkasnije do 02.03.2016. godine do 14:00 sati. Sve prijave slati na registry.ba@undp.org ili direktno na adresu Zmaja od Bosne b.b, 71000 Sarajevo, UN House.

Prijave koje se dostavljaju direktno moraju biti predane u zatvorenoj koverti naslovljene na „JAVNI POZIV ZA MSP-OVE I ZADRUGE ZA POVEZIVANJE U LANCE VRIJEDNOSTI I OTKUP MALINE“.

Smjernice za podnošenje prijave i prijavni obrazac pronađite putem linka ispod.

SAZNAJTE VIŠE

Možda vam se svidi

avatar