Javni poziv dr. Denisa Bećirovića Draganu Čoviću

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDP BiH dr. Denis Bećirović, uputio je javni poziv predsjedavajućem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Draganu Čoviću da hitno sazove sjednicu Doma naroda

Gospodine Čoviću,

Prošlo je više od sedam mjeseci od konstituiranja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.
Nažalost, Dom naroda je potpuno blokiran. Također, više od jedanaest mjeseci ne radi ni Predstavnički dom.

To je flagrantno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, Ustava BiH i Poslovnika o radu Doma naroda i Predstavničkog doma.

Ovakva opstrukcionaška politika je nedopustiva i zato mjesecima javno pozivam da, napokon, prekinete s takvom političkom praksom.

Vi ste, također, jedan od onih koji uporno blokiraju sazivanje i održavanje sjednica Doma naroda.
Da je to istina, između ostalog, potvrđuje i činjenica da se na poslovnički sazvanu sjednicu Doma naroda u junu ove godine, zajedno sa svojim političkim saveznicima iz SNSD-a, niste odazvali.

Takvim antiustavnim i antiposlovničkim djelovanjem nanosite štetu svim građanima i narodima Bosne i Hercegovine.

Gospodine Čoviću,

Dom naroda u novom sazivu nije usvojio nijedan zakon.

U parlamentarnoj proceduri je više od 30 zakona koji su na čekanju.

Desetine važnih međunarodnih ugovora su na čekanju što nanosi ogromne ekonomske štete.
Nisu imenovane delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope. Također, nisu imenovani ni članovi stalnih komisija Doma naroda: Ustavnopravne komisije, Komisije za finansije i budžet i Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije.

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar