Jasmina, žrtva rata: Doživjela sam torturu, ostala bez oca i brata. Krvnika ću gledati u oči, imam hrabrosti!

Ponovo u Hagu nastavljaju svoju borbu za istinu Bakira Hasečić i Jasmina Rizvanović. Razgovarale su reporterom Face televizije Admirom Salihovićem o svemo onome što ih očekuje i što nose u sebi već godinama unazad, piše “Face“.

„Očekujem da pobijede pravda i istina te da se donese presuda da je u BiH izvršen genocid. Hoću da vjerujem da će tribunal donijeti pravu presudu i da politika neće upetljati ruke, da će ga osuditi i za šest drugih općina“, rekla je Bakira te nastavila:

„Jako je teško kada osjetite sve na svojoj koži, kada godinama čekate pravdu. Teško je stajati ovdje i čekati jedan obični papir. Meni je najbitnije šta će pisati u toj presudi“, poručila je Hasečić, predsjednica Udruženja „Žena žrtva rata“

Jasmina Rizvanović članica Udruženja „Žena žrtva rata“ također je komentarisala sutrašnju presudu

„Želim da ga osude i za genocid koji je uradio u Foči. Ostala sam i bez oca i brata i još tragam za njihovim kostima. Doživjela sam najveću torturu u 21. vijeku. Želim da ga pogledam u oči. Imam toliko hrabrosti i želim da vidim krvnikove oči, posebno nakon toliko godina provedenih u zatvoru“, naglasila je Jasmina te dodala:

„Ne može se reći da je pravda zadovoljena za one koji su ostali bez najmilijih. Nikada neće biti smiraja u duši. Sve ide sporo, ali nadam se dostižno“, zaključila je Rizvanović.

Ovo je ujedno bila i najava za sutrašnje specijalno izdanje Centralnog dnevnika koje počinje u 12 sati, a prilikom kojeg ćete imati priliku pratiti sve aktuelnosti uživo kao i izricanje konačne presude Radovanu Karadžiću.

Možda vam se svidi

Leave A Reply