Japanci otkrili ono što muslimani znaju već 1400 godina: NE LJUBITE PSE, OPASNO JE!

U jednom danu običnog vlasnika psa „padne” bar pet poljubaca upućenih četvoronožnom prijatelju. Ovo, međutim, nije tako bezazlen čin razmjenjivanja ljubavi, jer pored nje, kako tvrde japanski stručnjaci, razmjenjujete i veliki broj bakterija koje mogu biti opasne za vas ali i njega.

Nova studija koja je objavljena u časopisu Archives of Oral Biology, tvrdi da se tokom ljubljenja ljubimca između vlasnika i životinje razmijeni ogroman broj štetnih bakterija. U ovo istraživanje bilo je uključeno 66 pasa i 81 vlasnik, a u brisevima je pronađen obostrani negativni uticaj.

Iako je prije dvije godine dr. Paul Maza, jedan od direktora Doma zdravlja na Koledžu veterinarske medicine na Univerzitetu Kornel, izjavio da se veliki broj identičnih bakterija i virusa nalazi u usnoj duplji psa i njegovog vlasnika, nova saznanja tvrde drugačije.

– Isto porijeklo i vrste mikroorganizama nisu negativno uticale na čovjeka i njegovog najboljeg prijatelja, ali pošto je to opovrgnuto i shvaćeno da u usnoj duplji pasa ima mnogo više vrsta bakterija koje se prenose i štete čovjeku, preporučujemo da dva puta razmislite prije nego što poljubite svog mezimca – kažu japanski naučnici, ističući da ovako dolazi do brojnih oboljenja oralnog sistema kako ljudi tako i pasa.

Ipak, kako znamo da su ljubitelji životinja nepopravljivi u ovom pogledu i da se nikako neće odreći razmjenjivanja nježnosti sa svojim ljubimcem, preporučujemo da umanjite broj poljubaca i da to ne bude direktni poljubac „usta na usta ili njušku”.

 

životinje.rs

Možda vam se svidi

Comments are closed.