Jak snijeg izazvao probleme i u Srebrenici: Nekoliko sela bez električne energije, putevi teško prohodni

Snabdijevanje ostalih dijelova opštine električnom energijom je otežano i često dolazi do prekida u napajanju.

“Radnici Elektrodistribucije Srebrenica su na terenu i otklanjaju kvarove, ali zbog težine snijega, dolazi do učestalih kvarova”, kazao je Cvijetin Maksimović iz Civilne zaštite Srebrenica. On je naglasio kako je otežano vodosnabdijevanje grada i prigradskih naselja zbog zamućenosti izvorišta i čestih nestanaka električne energije u postrojenjima koja vrše prečišćavanje vode.

Regionalni putevi na području opštine Srebrenica također su teško prohodni i pored činjenice da se čiste, jer snijeg visokog intenziteta onemogućava konstantno čišćenje. Lokalni i nekategorisani putevi su takođe teško prohodni, a u brdskim djelovima su neprohodni.

“Preduzeća koja su zadužena za zimsko održavanje lokalnih puteva su spremna da se angažuju odmah nakon smanjenja intenziteta snježnih padavina. Odnosno, ista će dijelovati na prioritetnim putnim pravcima. Mi održavamo redovno komunikaciju sa povjerenicima Civilne zaštite iz udaljenih mjesnih zajednica”, kazao je Maksimović.

Prema informacijama od povjerenika CZ-a iz mjesnih zajednica, trenutno nema ugroženog stanovništva. Jutros su registrovana kašnjenja učenika na nastavu.

Ukoliko snijeg nastavi da pada istim intenzitetom, Služba civilne zaštite će organizovati dežurstva kako bi bili na usluzi građanima 24 sata.

 

Izvor: Anadolija

Možda vam se svidi

Comments are closed.