Jagnje sa licem starca rođeno u Rusiji

Poljoprivrednik Lavrentjev, iz sela Ćirka u jugozapadnoj Rusiji, kod Dagestana, čekao je cijele nedjelje da se njegova omiljena ovca ojagnji.

“Zima je bila teška i bio sam oduševljen kada sam primjetio da je bremenita jer je to značilo da ću moći da prodam jaganjce i ponovo zaradim neke pare. Ali, kada sam ugledao šta je izašlo, umalo nisam umro od šoka, dlakavo lice starca koji je buljio pravo u mene.

Roditelji ovce su normalni, pa nisam mogao ni da pretpostavim na koga je ispala”, rekao je Lavrentjev, piše Mondo.

Sada je ovca sa ljudskim likom glavna tema u selu. Komšija Dementij Galkin (65) kaže da je u životu vidio čudne stvari, ali nikada ništa poput ove ovce.

“Liči na ljutog nosatog starca”, kaže Galkin. Mještanka Dana Mišina (56) rekla je da je ovca istovremeno čudovišna i slatka. “Ne znam šta da mislim o tome, ali ovca sablažnjava moje unuke. Biće zanimljivo vidjeti na šta će jagnje da liči kada poraste”, kaže Mišina.

Lokalni veterinar Dorofej Gavrilov (49), rekao je da je anomalija najvjerovatnije posljedica previše vitamina A kojim je Lavrentjev hranio jagnjetovu majku.

Lavrentjev se, sa svoje strane, oduševio kada mu je lokalni cirkus ponudio 10 puta više novca za jagnje od uobičajene cijene, a potom je stiglo još nekoliko ponuda.

“Šta god da je uzrok, ona je mala ljepotica i sigurno je neću prodati nikome za trpezu. Ostaće sa nama još neko vrijeme”, kaže Lavrentjev.

Možda vam se svidi

Comments are closed.