Ja sam selektor, ja odlučujem! (Video)

Večeras je na FACE TV-u kod Senada Hadžifejzovića gostovao Mehmed Baždarević koji je o svemu otvoreno razgovarao a na kraju teksta Vam donosimo čitav razgovor ‘Meše’ i Senada.

Jedna od najbitnijih stvari oko reprezentacije je zapravo odabir saradnika Mehmeda Baždarevića. Naš novi selektor bar po izjavama ulijeva samopozdanje a prema obećanjima i najavama od Baždarevića zaista možemo očekivati mnogo. Činjenica koja ide u korist odbrani iznesene rečenice je uvođenje kondicionog trenera u reprezentaciju, što bi treninge naše reprezentacije od ‘pukih’ istrčavanja i rastezanja na terenu zaista pretvorilo u pravi trening i pravu pripremu pred utakmicu.

Mehmed Baždarević ne odaje o kome se radi, ali kaže da već 12 godina radi sa njim i da je Francuz.

– Neću birati sam svoje pomoćnike, ali i ne mogu ih sam birati jer ljudi u Fudbalskom savezu BiH također imaju dobar uvid u stanje trenera u BiH i siguran sam da ćemo zajedno napraviti pravu ekipu. Stefan, francuski trener, koji me prati već godinama je neko koga sam predložio Savezu, ali ne želim nikoga favorizirati. Sutra će sve biti jasnije. – pourčio je Baždarević.

Baždarević želi biti trener koji aktivno učestvuje u radu sa svojim igračima, ali i koji zna sve njihove životne probleme, brige…

– Ja sam trener koji živi sa svojom ekipom. Naravno uvijek se mora znati distanca između igrača i trenera, ali želim biti blizak sa svojim igračima, jer ja još uvijek razmišljam kao igrač. Nekada utrčim i u teren, ponese me, jer mislim da samo ako razmišljam kao igrač mogu dobro reagovati i kao trener. – rekao je Mehmed Baždarević.

Na samome kraju Meša je ponovio fantastičnu rečenicu za sve navijače BiH:
-Ja sam izabran za selektora, ali selektor sam sa svima vama navijačima, novinarima,..

Baždareviću samo naprijed, održi obečanje i dokaži da si pravi izbor za selektora.

Na kraju pogledajte i čitav razgovor sa FACE TV. (Sport24.ba/ Face TV)

Možda vam se svidi

Comments are closed.