J.P. Vodokom: Putni pravci prohodni, vodosnabdjevanje uredno, apel korisnicama u seoskim područjima

Nove sniježne padavine tokom noći i jutarnjih sati iziskuju i nove intervencije na svim putnim pravcima koje po ranijem ugovoru sa Zavodom za izgradnju i planiranje Općine Kakanj održava J.P. “VODOKOM”.
Mehanizacija i radnici raspoređeni su po prioritetima te čišćenje, razgrtanje i neophodno posipanje odvijaju se bez većih problema.
Putni pravci, uključujući i onaj za Ponijere, su prohodni, saobraćaj se odvija usporeno i u skladu sa zimskim uvjetima, što u ovo doba godine nije iznenađenje.
Vodosnabdijevanje, na svu sreću i napore radnika VODOKOM-a, je uredno.

Sva četiri izvorišta rade gotovo punim kapacitetom, uspijeva se održati sistem u funkciji, mada i dalje pristižu prijave korisnika koji imaju puknuća, pucanja i havarije na kućnim instalacijama.
Prikupljanje i odvoz otpada odvija se otežano, s obzirom na raspoloživost mehanizacije.
Apelujemo na sve korisnike u seoskim područjima da, dok traju ove vremenske prilike, vreće sa smećem odlažu na lokacijama u centru sela, uz glavne ceste, jer trenutno kamion ne može doći do svakog zaseoka.
U nekim područjima korisnici su se već organizovali pa apelujemo i na ostale da učine isto, ponavljamo, dok traju uslovi kada kamion ne može doći do svakog zaseoka.

Zahvaljujemo korisnicima na dosadašnjem razumijevanju i dobroj saradnji, te podsjećamo da sve prijave mogu uputiti na broj direkcije 55 79 50, ili u dežure 55 55 12 , 060 329 77 44 te e-mail vodokom@bih.net.ba.

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar