20 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Izvještaj Valentina Inzka izazvao paniku u Dodikovom kabinetu; Prvi se javio Radovan Kovačević : “To nije utemeljeno na argumentima”“Republika Srpska nastavlja na sve raspoložive načine da štiti svoju ustavnu poziciju na onaj način na koji je to Dejtonski sporazum propisao, bez obzira na političke želje nekog, da li visokog predstavnika ili bilo koga drugog iz Sarajeva ko na jedan flagrantan način očigledno vrši uticaj na visokog predstavnika”, rekao je Kovačević.

– Kritike visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka prema Republici Srpskoj, Miloradu Dodiku i institucijama RS-a su stvari na koje smo već navikli – izjavio je Radovan Kovačević, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

– One nikada nisu utemeljene na argumentima, Dejtonskom sporazumu. Utemeljene su samo u njegovom odnosu prema Srpskoj, a on je očigledno takav kakav jeste u Sarajevu, a to je da Republika Srpska ne treba da postoji – izjavio je Kovačević za Radio Republike Srpske.

Kovačević je istaknuo da je to još jedan dokaz zbog čega je od izuzetnog značaja da Vlada i institicije RS-a redovno podnose svoje izvještaje Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija.

Kovačević je poručio da RS nastavlja svoju institucionalnu borbu za svoj ustavni položaj unutar dejtonske BiH.

– Republika Srpska nastavlja na sve raspoložive načine da štiti svoju ustavnu poziciju na onaj način na koji je to Dejtonski sporazum propisao, bez obzira na političke želje nekog, da li visokog predstavnika ili bilo koga drugog iz Sarajeva ko na jedan flagrantan način očigledno vrši uticaj na visokog predstavnika – rekao je Kovačević.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO