Izvinjenje zbog poskupljenja sladoleda za devet centi

Rukovodici japanske kompanije za proizvodnju sladoleda, Akagi Njugio, pojavili su se na nacionalnoj televiziji, s tužnim izrazom lica, kako bi se izvinili za poskupljenje popularnog sladoleda za – devet centi.

Ovaj brend, popularan kod miliona djece u Japanu, povećao je u petak cijenu svog sladoleda na štapiću “gari garikun” prvi put za četvrt vijeka, prenosi agencija Frace Presse.

Ovakav potez je uslijedio poslije višegodišnje deflacije i pada cijena u Japanu, navodi AFP.

U strahu od reakcije javnosti, japanska kompanija je preduzela preventivni korak i izvinila se u okviru jednominutne reklame koja je u petak i subotu prikazana na jednom japanskom kanalu sa nacionalnom frekvencijom. Ta reklama ima preko 900.000 pregleda na Youtubeu.

Klip prikazuje rukovodioce kompanije u krupnom kadru, skrštenih ruku, dok stoje ispred sjedišta kompanije, koje je oko 75 kilometara udaljeno od Tokija. Kamera zatim prelazi na oko 100 zaposlenih koji prave naklon, što je, kako navodi AFP, čin pokajanja u Japanu.

Nakon toga se pojavljuje tekst na ekranu, na kom piše: “Držali smo cijenu 25 godina, ali smo je sada podigli s 60 jena (54 centa) na 70 (63 centa)”, navodeći kao razlog rastuće troškove.

Javna izvinjenja nisu neuobičajena među japanskim kompanijama, ali je ovaj video među najneobičnijim načinima na koji je jedna kompanija zatražila oproštaj.

Tanjug

Možda vam se svidi

Leave A Reply