Izraelci u šoku nakon poraza protiv BiH: Moramo ovaj meč što prije zaboraviti

Nakon poraza u drami na parketu „Park & Suites Arene“, izraelski selektor Erez Edelštajn (Edelshtein) i bek Gal Mekel obratili su se novinarima u press centru. Bili su kao ošamućeni, još u šoku, vjerovatno su zbog toga i kasnili na zvaničnu konferenciju.

– Ovo je za nas bila izuzetno teška utakmica. Izgubili smo tijesno, u produžetku, naravno da nam je teško palo. Međutim, svjesni smo da je ovo Evropsko prvenstvo, da ima puno kvalitetnih ekipa i da svako može dobiti svakoga. Moramo ovaj meč što prije zaboraviti i fokusirati se na naredni, protiv Poljske – kazao je Mekel.

Selektor Edelštajn bio je neutješan… – Gledam sada statistiku i shvatim da je gledanje statistike uvijek rezervirano za gubitnike. Nije nam lako, vodili smo 38 minuta utakmice i opet izgubili u produžetku. Naravno da je plan, pri kraju regularnog dijela, bio da pravimo brzi faul. Međutim, nekada i najpametniji i najiskusniji igrači prave greške, to se nama ovdje desilo. Znali smo i tokom sredine utakmice da će se BiH pokušati vratiti svim silama, da će biti sve agresivniji. I mi smo im pomogli da se vrate, promašili smo previše slobodnih bacanja što nas je, na koncu, odvelo u poraz – istakao je Edelštajn.(Avaz.ba)

Možda vam se svidi

Leave A Reply