Izlila se Bosna u nekim naseljima

Kiša koja je padala na području Zeničko-dobojskog kantona uzrokovala je povećan vodostaj rijeke Bosne koja se izlila iz korita u Zenici, Žepču i Kaknju, ali za sada stambeni objekti nisu ugroženi.

Iz kantonalne Civilne zaštite saopšteno je da je vodostaj ostalih rijeka i riječnih tokova na tom području na granicama izlivanja sa tendencijama povećanja.

Vodostaj rijeke Bosne u 12.00 časova u Zenici iznosio je 378 centimetara, a poplavljeno je šetalište i obale na Kamberovića polju.

U Zenici je zbog izlivanja vode zatvoren saobraćaj ispod podvožnjaka u naselju Blatuša.

“Rijeka Bosna počela se izlivati u 12.00 časova i plaviti određene putne komunikacije i poljoprivredna zemljišta. Trenutno nema dojava o plavljenju stambenih objekata”, navode iz Kantonalne uprave Civilne zaštite.

Iz Policijske stanice Žepče saopšteno je da je poplavljen lokalni put u naselju Želeća, dok je u centru grada poplavljen dio pješačke staze, a naselju Begov Han, u mjestu Kolone, dio lokalne ceste.

U Kaknju se Bosna izlila kod vatrogasnog doma i dijela ulice u naselju Doboj.

Kantonalna uprava je upozorila sve opštinske službe civilne zaštite da budu spremne zbog visokog vodostaja rijeke Bosne koji će pratiti tokom dana i preduzimati potrebne mjere.

Možda vam se svidi

Leave A Reply