Izliječite ešerihiju za nedelju dana: Bijeli luk čini čuda ako ga koristite na ovaj način!

0

Istraživanja su pokazala da se bijeli luk ili češnjak može koristiti kao efikasan antibakterijski agens za patogene mikroorganizme – Ešerihiju koli

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ipak, nedavne studije su pokazale da beli luk ima ozbiljnije zdravstvene prednosti za srce i prevenciju raka.

Ipak, nedavne studije su pokazale da beli luk ima ozbiljnije zdravstvene prednosti za srce i prevenciju raka.

Njegov tipičan miris i antibakterijsko delovanje zavisi od alicina, koji se dobija enzimskom hidrolizom alina nakon sečenja i drobljenja čenova.

Alicin je jedinjenje koje isparava nakon samo nekoliko sati. To je snažan prirodni antibiotik, kao penicilin, a takođe ima antifungalna i antivirusna svojstva.

Beli luk takođe sadrži oko deset različitih vrsta prirodnih šećera, uključujući fruktozu, glukozu i inzulin, kao i relativno visok nivo minerala u tragovima – bakar, gvožđe, cink, kositar, kalcijum, mangan, i selen. Nivo selena u belom luku je viši nego u gotovo bilo kojoj drugoj biljci.

Beli luk deluje unutar tela dajući sposobnost belim krvnim zrncima da se bore protiv infekcija i podsticanjem drugih imunoloških ćelija koje se bore protiv virusnih i bakterijskih infekcija, kao i raka.Efikasnost belog luka u lečenju bakterije ešerihije koli

Pojava rezistencije na meticilinski lek očigledno je i globalni izazov. Meticilin je antibiotik uskog spektra, koji pripada grupi penicilina, za borbu protiv bakterija.

Tražeći alternativne antibiotike koji su novi, prirodni, na bazi biljaka, troškovno efikasniji, postali su izazov za globalno zdravlje.

Istraživanja su pokazala da se beli luk ili češnjak može koristiti kao efikasan antibakterijski agens za patogene mikroorganizme – Ešerihiju koli.

Korišćenje biljaka i njihovih preparata za lečenje infekcija je stara praksa i beli luk ima dugu tradiciju kao lekovita biljka koje štiti telo od patogena.

 

 

(Kakanj-X / Zdravlje – (KX) )