Izgradnja igrališta u gradskoj jezgri Kaknja: Predložene tri lokacije, pozivamo građane da napišu svoje sugestije, razmišljanja, ideje…

Nakon što je općinski načelnik Nermin Mandra dao zadatak Zavodu za planiranje i izgradnju da se iznađu lokacije na kojima bi se u gradskoj jezgri Kaknja mogla izgraditi dječija igrališta i sportski poligoni, Zavod je odmah predložio tri mogućnosti, a aktivnosti na pronalaženju lokacija se i dalje nastavljaju.

Jedna od lokacija o kojima se razmišlja je prostor preko puta Đuđinog mosta. Argumenti “ZA” su postojanje površine pogodne za dječije igralište sa mobilijarom, mogućnost da se djelimično ili u potpunosti postojeći parking pretvori u sportski poligon, a da se parking napravi na drugom mjestu.

Međutim, dileme oko ove lokacije se odnose na činjenicu da se u blizini nalazi sportski poligon u dvorištu OŠ “Hamdija Kreševljaković” koji bi se mogao urediti i sadržajno obogatiti mobilijarom za dječiju igru i zabavu kako bi kakanjska djeca dobila adekvatno igralište.

I na jednoj i na drugoj lokaciji vremenom bi se, u skladu sa mogućnostima, mogla izgraditi igrališta, a dilema se više odnosi na koju se lokaciju prvo usmjeriti.

Vizija uređenje igrališta kod Veterinarske stanice
Vizija uređenje igrališta kod Veterinarske stanice

Još jedna od lokacija o kojoj se razmišlja je prostor u blizini Veterinarske stanice Kakanj, između ulica 7. muslimanske viteške oslobodilačke brigade i Ulice šehida.Radi se o prostoru koji je veoma pogodan za sportski poligon i dječije igralište.

Svi ovi prijedlozi se međusobno ne isključuju, realna su i razmišljanja da se na svim ovim lokacijama vremenom izgrade igrališta, samo je pitanje na koju lokaciju ili lokacije se prvo koncentrirati.

Pozivamo građane Kaknja da napišu svoje mišljenje o ovim lokacijama, te da predlože i druge lokacije za koje smatraju da se adekvatne za dječija igrališta i sportske poligone.

Izgradnja igrališta u gradskoj jezgri ni na koji način ne isključuje izgradnju igrališta u prigradskim naseljima i svim drugim dijelovima općine Kakanj. Ove aktivnosti se realiziraju na osnovu prijedloga mjesnih zajednica koje predlažu prioritete za ulaganja.

Press Općine Kakanj

Možda vam se svidi

Comments are closed.