Izetbegović: Zajedno kad se ujedine sva devetorica, ja nemam konkurenciju!

Vodi se kampanja devet na jednog, što je po sebi vrlo znakovito. Bošnjački član Predsjedništva mora biti veoma iskusan, veoma ozbiljan, veoma čvrstih stavova. Ne smije biti svađalica, ne smije biti konfliktan. Mora biti spreman na kompromise, ali mora imati vrlo čvrste stavove. Mora biti smiren. Mora imati prijateljstva u zemlji, u regionu i diljem svijeta. Mora imati jaku stranku iza sebe i ne smije biti sam. Dakle, kada ove pobrojim karakteristike koje treba imati bošnjački član Predsjedništva, ne vidim konkurenciju u BiH“, izjavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović na početku drugog dijela intervjua, a nakon pitanja o najvećim konkurentima na predstojećim izborima.

Mislim da zajedno kad se ujedine ova devetorica, da ja nemam prave konkurencije u BiH“, dodao je Izetbegović samouvjereno.

Govorili smo i o različitim strujama unutar Stranke demokratske akcije, te o posljedicama postojanja istih na stranku.

Obećanje od 100.000 novih radnih mjesta, ukoliko SDA dobije 300.000 glasova, je poprilično hrabra najava i morali smo upitati Izetbegovića na osnovu čega je ponudio takvo obećanje.

Ovo je dio tema drugog dijela intervjua sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, a nešto kasnije ćete imati priliku pogledati treći i ujedno posljednji dio intervjua.

Source.ba

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj: Ermin Ljumić
Montažer: Emir Preljević

Možda vam se svidi

Comments are closed.