Izbor selektora fudbalske reprezentacije BiH 11. decembra

Selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine članovi Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH izabrat će na narednoj sjednici koja će biti održana 11. decembra, istakao je za Anadolu Agency (AA) Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH

Selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine članovi Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH izabrat će na narednoj sjednici koja će biti održana 11. decembra, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH.

“Nakon što su članovi ‘ad hoc’ komisije učinili sve što je u njihovoj moći da Vahida Halilhodžića dovedu za selektora BiH, što nažalost nije urodilo plodom, do petka će biti obavljeni razgovori sa ostalim kandidatima. Komisija predvođena predsjednikom Elvedinom Begićem skratit će listu kandidata, od kojih će jedan postati novi selektor”, pojasnio je Baković, dodavši kako su sa nekima već obavljeni razgovori poput Blaža Sliškovića, Dragana Okuke i Mehmeda Baždarevića.

Među kandidatima za selektora su i Faruk Hadžibegić, Amar Osim, Milovan Rajevac, Igor Štimac, ali i Felix Magath, doduše kao manje izvjesna opcija.

“Favorit N/FS BiH, ali i navijača naše reprezentacije bio je Halilhodžić. Nakon što je postalo poznato da on neće biti selektor favorita u pregovorima sa ostalim kandidatima nema i neće ih biti. Svi će biti saslušani, iznijet će planove kako tim vratiti na pobjednički kolosijek, a onda će uslijediti odluke i bit će izabran najbolji mogući u ovom trenutku, shodno i finansijama N/FS BiH”, kazao je Baković.

Kako su istakli iz komisije, koju uz predsjednika Begića, sačinjavaju i potpredsjednici N/FS BiH Ivan Beus i Darko Ljubojević, Denijal Pirić, tehnički direktor, kao i Sead Kajtaz, član Odbora za posredovanje i savjetovanje, osim članova stručnog štaba A reprezentacije na narednoj sjednici IO bit će izabrani i stručni štabovi ostalih nacionalnih fudbalskih timova BiH.

“Uz stručni štab A tima birat će se stručni štabovi još devet reprezentacija. Sigurno je da će nadležni organi voditi računa o referensama kandidata, kao i ispunjavanju neophodnih kriterija i standarda N/FS BiH. Komisija će preduzeti sve potrebne korake kako bi blagovremeno pripremila prijedlog kandidata za selektora, koji će biti dostavljen na razmatranje i odlučivanje Izvršnom odboru N/FS BiH. U narednim danima javnost će biti informisana o daljim aktivnostima N/FS BiH koji se odnose na izbor selektora”, rekao je Pirić za Anadolu Agency.

Možda vam se svidi

Comments are closed.