Iz Trebišnjice izvađen arsenal naoružanja

Iz rijeke su izvađene četiri ručne bombe, jedan tromblon i napunjen raketni bacač – zolja, koje su u Trebišnjicu bacili neodgovorni građani.

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Mile Međed rekao je da je ovo rutinska akcija za pripadnike ove uprave, navodeći da je ona uspješno okončana.

U akciji su učestvovala dva specijalizovana tima za podvodno deminiranje i ‘A tim’ za brze intervencije“, naveo je Međed.

On je dodao da jedinica za podvodno deminiranje ima šest članova koji su obučeni i opremljeni prema evropskim standardima.

Vođa tima za podvodno deminiranje Republičke uprave civilne zaštite Borislav Trninić rekao je da je akcija uspješno izvršena, da su ovo za njih rutinski poslovi i pozvao građane da eksplozivne naprave ne bacuju u rijeku, već da ih predaju Civilnoj zaštiti ili policiji.

On je naveo da su uslovi za ronjenje bili idealni, da je vidljivost bila dobra, a temperatura vode iznosila je oko osam stepeni.

Na području Trebinja u posljednjih mjesec dana “A tim” Republičke uprave civilne zaštite uklonio je više komada minsko-eksplozivnih sredstva koje su odbacili građani, čime su ugrozili bezbjednost svojih sugrađana, pišu “Srna”.

Možda vam se svidi

avatar