Iz provalije izvučena tijela tri poginule djevojke

Nadležna tužiteljica koja rukovodi uviđajem potvrdila je za “Avaz” da su tijela nastradalih izvučena iz provalije, te da su prebačena u fočansku bolnicu, gdje će po njenom nalogu biti obavljena obdukcija.

Potvrdila je da je riječ o ženskim osobama, ali je kazala i da je rano da se iznose imena stradalih, jer zvanična identifikacija još nije završena.

Tužiteljica je naložila i provođenje svih ostalih istražnih radnji s ciljem utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do ove stravične nesreće.

“Avaz” ipak nezvanično saznaje da je riječ o dvije državljanke Crne Gore, te jednoj bh. državljanki.

Teško je povrijeđena šeszdesetogodišnja Ranka Lučić iz Herceg Novog.

U autobusu je bilo 16 putnika i dva vozača Centrotransa iz istočnog Sarajeva.

autobus-centrotrans

13:04 Portparolka Univerzitetske bolnice Foča Nataša Kovač potvrdila nam je da je u ovu zdravstvenu ustanovu primljeno 13 pacijenata, od kojih je njih 12 smješteno u Centar za hirurgiju i nalaze se izvan životne opasnosti.

– Jedna pacijentica smještena je na Odjeljenje intenzivne njege i njeno stanje bit će detaljno praćeno, s obzirom da je teže povrijeđena – rekla je Kovač.

autobus-centrotrans1

Foto: RTRS.TV

12:42 Tijela tri nastradale osobe izvučena su iz provalije i potom odvezena vozilima fočanskog pokopnog društva u Foču.

Tijela su izvukli članovi Spasilačkog kluba “Wolf” Foča.

U ovim trenucima specijalnom mehanizacijom izvučen je autobus, koji će najvjerovatnije biti odvezen na vještačenje.

Obavljen je i uviđaj, kojim je rukovodila Slobodanka Gačinović, nadležna tužiteljica Okružnog tužilaštva iz Trebinja.

Uzrok sinoćnje nesreće još uvijek nije poznat, a ono što jeste poznato je da su joj sigurno značajno doprinijeli loši vremenski uslovi zbog mećave i zaleđenog kolovoza.

Ovaj dio puta jako je loš i uzak, a nema ni adekvatnu signalizaciju.

11:01 U ovim trenucima počinje akcija izvlačenja tijela nastradalih, kao i uviđaj pod nadzorom nadležne tužiteljice Okružnog tužilastva iz Trebinja.

Tijela nastradalih izvući će članovi Spasilačkog kluba “Wolf” Foča. Nakon toga će specijalnom mehanizacijom biti izvučen autobus iz provalije duboke desetak metara.

nesrecakodfoce

8:32 Tri osobe su poginule, a 13 je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 23 sata, kada je autobus sletio s ceste Šćepan Polje – Foča, u mjestu Dučela kod Foče.

Autobus Centrotransa iz Istočnog Sarajeva saobraćao je na liniji Istočno Sarajevo – Herceg Novi.

U bolnici u Foči zbrinuto je 13 putnika, od kojih je jedan teže povrijeđen, a 12 izvan životne opasnosti.

Kako je za “Avaz” kazala Danka Tešić, portparol MUP-a Istočno Sarajevo, očekuje se dolazak glavnog tužioca Okružnog tužilaštva Trebinje kako bi se krenulo sa uviđajem.

2

Tijela stradalih zasad nedostupna policiji

– Ono što zasad možemo reći je da se ispod vozila nalaze tri osobe koje ne daju znake života. Dvije su djevojke, a i treća je najvjerovatnije osoba ženskog pola, kazala je Tešić, te dodala da je na mjesto nesreće stigla dizalica koja će podići autobus kako bi tijela bila izvučena, nakon čega će biti utvrđen njihov identitet.

Više informacija o uzrocima slijetanja autobusa bit će poznato nakon završenog uviđaja.

Izvor:Avaz.ba

 

Možda vam se svidi

Comments are closed.