Ivanić poručio Vučiću: Ne petljajte se u izbore u BiH

Komentirajući navodnu posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića vlastima Republike Srpske dva dana pred izbore, što se predstavlja kao podrška lideru SNSD-a Miloradu Dodiku na izborima, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Mladen Ivanić (PDP) je rekao da mu nije poznato hoće li toga biti.

“Prvo, ne znam hoće li toga biti. Ne znam hoće li to biti 5. oktobra. Mislim da Dodik previše uvlači rukovodstvo Srbije u predizbornu kampanju. Na rukovodstvu Srbije je da o tome odluči”, kazao je Ivanić u intervjuu za Vijesti.ba.

Ivanić je rekao da je njegov stav da se iz RS ne trebaju petljati u izbore u Srbiji i obrnuto.

“Moj stav je da se ni mi iz RS ne trebamo petljati u izbore u Srbiji, kao što mislim da se i oni iz Srbije ne trebaju petljati u naše izbore. Mislim da rukovodstvu Srbije svi mi koji živimo s ove strane Drine trebamo biti jednaki te da ne smije biti podjele na one koji se više vole i one koji se manje vole”, naglasio je Ivanić.

On je uvjeren da će Vučić naći tu mjeru da bude vidljivo da to nije, što se njega tiče, pitanje podrške bilo kojoj od strana.

“Ne bi bilo pametno nikome da u izborima bude na jednoj strani, pa makar to bila i moja. Šta će u slučaju da pobijedi drugi”, kazao je Ivanić za Vijesti.ba.

Možda vam se svidi

avatar