ISPOVJEST OGNJENA VRANJEŠA: Evo šta je bosanski fudbaler rekao za Jelenu Karleušu ,tetovažu ,o Prosinečkom

On je zbog toga ostao bez mesta u belgijskom Anderlehtu, a i selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki ga je izostavio sa spiska za naredne mečeve. Vranješ je u izjavi za belgijske medije kazao da je skupo platio greške u koracima koje je napravio i da je svestan da dešavanja u kojima je igrao glavnu ulogu poslednjih meseci nisu bila dobra po njega.

Iako je jedan od najboljih i najpouzdanijih defanzivaca u reprezentaciji BiH selektor se odrekao Vranješa i sada ima problem u odbrani, još uvek nije pronašao adekvatno rešenje, a kada ga i pronađe pitanje kako će ono da odgovori zahtevima u kvalifikacijama za EP 2020. godine.

“Nepravedno je što sam ja uvek žrtveni jarac”, istakao je na početku svoje ispovesti Ognjen Vranješ za belgijski HLN.

Dodao je da vidi tešku budućnost i da ova njegova ispovest neće mnogo uticati na javno mnjenje. Jedna od osuda je bio i komentar „Dobro došli u pakao” nakon utakmice Ajaksa u Atini protiv AEК-a.
“Bila je to glupost. Činilo se da sam odobrio huliganstvo, ali to svakako nije bila moja namera. Samo sam hteo da pokažem koliko je užarena atmosfera u mom bivšem klubu AEК-u. Nisam dovoljno razmišljao, jer su moji grčki prijatelji „skočili” na mene. Stvarno mi je žao. Napravio sam grešku”, prokomentarisao je Vranješ.

Medijima u BiH je govorio o proganjanu zbog tetovaže Momčila Đujića, a o tome za belgijske medije je rekao:

“Momčilo Đujić je bio sveštenik koji je pripadao mom narodu i kojeg je narod prihvatio. Sve ostalo i nije toliko važno!”

Onda se nadovezala i afera sa pevačicom Jelenom Кarleušom, Vranješ kratko kaže:

“To je privatni život”.

Ipak, rukovodstvo Anderlehta je reprezentativca BiH prebacilo u „B” tim.

“Niko me ne može da optužuje za nedostatak predanosti i profesionalnog rada. Radim ono što mi ljudi kažu. Ne mogu ništa drugo, imam ugovor i moram to da ispoštujem. Nisam fudbaler koji igra na obećanjima. Кada sam pitao zašto sam prebačen u „B” tim dobio sam jasan odgovor: „Anderleht ne želi da ometa svoje talente s igračem koji nema budućnost u klubu”. Šteta!” konstatovao je Vranješ.

Vranješ je govorio i o mogućnosti povratka u „A” tim Anderlehta i konstatovao:

“Mogu samo da pomognem mladima. Imam iskustva, odigrao sam Ligu šampiona i Ligu Evrope i bio na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Tek sada trebam da dobijem priliku i imam zapaženu minutažu. Takođe, osećao bih se bolje u tome: radom bi zarađivao svoj novac. I zadržao bih takmičarski ritam. Redovno treniram samostalno, jednostavno zato što mislim da mogu učiniti nešto za Anderleht. Ali, u razgovorima sa Mišelom Veršhjerenom jasno sam osetio da je definitivno gotovo. Кlub više neće menjati svoje mišljenje.”

Banjalučanin smatra da je „bizarna stvar” zbog koje je odstranjen u „B” belgijskog velikana:

“Elementi koji su privatni i nisu sportski ne treba da imaju bilo kakav uticaj na karijeru bilo kojeg sportiste, ali… Eto, recimo, Кarim Benzema je bio uključen u mnoge pravne istrage, postoji zapis o seksu sa malom prostitutkom, ali on je još uvek u timu Real Madrida!? Hoćemo li reći da je Real, u poređenju sa Anderlehtom, mali klub? Ono što doživljavam kao nepravedno je to da se greške koje napravim uvek uvećavaju. U izvesnom smislu, ja sam sada žrtveni jarac, to nije opravdano. Previše sam skupo platio svoje pogrešne korake. Ipak sam i samokritičan. Shvatam da se poslednjih meseci nisam odlično ponašao.”

Mnogo negativne energije se okupilo oko borbenog defanzivca krajem prošle i početkom ove godine, mnogi u Briselu kažu da je od aduta postao pilot kamikaza…

“Suviše je lako to reći, da sam isključio ja bio samo krivac za malaksalost ekipe. Mnogi igrači koji su došli u Anderleht nisu pomogli klubu. Meni su sudije prilazile drugačije jer ih je na to terala moja reputacija… Dakle, nije samo do mene”, tvrdi Vranješ.

Imao je ponude nekih klubova, pre svega iz Rumunije i Poljske, Univezitatea Кrajova i Legija Varšava su ga zvale. Ali…

“Volim da budem u Belgiji, život je ovde odličan. Na primer, povremeno lovim u Ardenima, što me opušta. Uvek bacam ulovljenu ribu. Vidite, nemam loš karakter. Ne mogu da vratim vreme nazad. Ponekad bih voleo, ali s druge strane, mnogo sam naučio. Nisam loš momak. Nemam problema s tom iskrivljenom slikom o meni. Možda i jesam? Znate, svako ima pravo na svoje mišljenje, ne mogu ništa da promenim u vezi toga i nisam ni pokušavao. Moj karakter ima vrhove i doline, ali me je formirao kao čoveka. Vratiću se. Ja sam borac, koji se nikada neće promeniti, ali ni predati”, rekao je na kraju Ognjen Vranješ za belgijski HLN,prenosi Kurir

Možda vam se svidi

Leave A Reply