Ispovijest žene čiji je muž stradao u kamionu smrti: “Platila sam mu put koji ga je zauvijek odveo”

Slučaj kamiona sa hladnjačom u kojoj je britanska policija pronašla 39 beživotnih tijela uzdrmala je svijet. Iako su mediji prenijeli da je svih 39 osoba kineske nacionalnosti, Vijetnamka Hoang Tai Tuong vjeruje da se tijelo njenog supruga nalazilo u hladnjači.

Ona je u izjavi medijima rekla da je njen suprug najprije radio u Njemačkoj i Rumuniji, ali da je izgubio posao.

Zbog toga ju je, kako je navela, zamolio da prikupi oko 13.000 eura kako bi prešao u Veliku Britaniju, nadajući se da će tamo naći novo zaposlenje.

Da bi suprugu, a potencijalno i sebi, obezbjedila bolji život, Hoang je upala u ogromne dugove i platila put koji ga je odveo pravo u smrt. Ona kroz suze govori da ga više nema, da je sve izgubljeno, i da su ostali samo dugovi.

– Izgubila sam kontakt sa njim 21. oktobra. Ostaje mi veliki dug da otplatim, nemam nade, nemam energije da uradim išta – rekla je uneserećena Hoang Tai Tuong.

Istovremeno, otac nastradalog Nigujena kaže da i on nema mnogo nade i da vjeruje da je njegov sin tragično skončao u “kamionu smrti”.

Podsjetimo, policija u Eseksu je otkrila hladnjaču u kojoj se nalazilo 39 leševa za koje se pretpostavlja da su se do posljednjeg trenutka borili da prežive. Trenutno je uhapšeno 5 osoba, a sumnja se da postoje još dva slična kamiona koja krijumčare ljude na sličan način, piše “Republika“.

Možda vam se svidi

avatar