Isplaćene jednokratne novčane pomoći boračkim populacijama

Utorak, 22. juli 2014. godine, 11.10 sati: Služba za finansije Općine Kakanj izvršila je isplatu jednokratnih novčanih pomoći boračkim populacijama.

Pomoć dodjeljuje, na osnovu podnesenih zahtjeva, komisija koju je imenovalo Općinsko vijeće. Ova vrsta pomoći dodjeljuje se svakih 15 dana u skladu sa kriterijima (težak materijalni status, dužina vremenskog perioda učešća u oružanim snagama…).

U skladu sa preporukama organizacija koje prate transparentnost rada općina, a koje se odnose na potrebu objavljivanja imena osoba koje na bilo koji način ostvaruju pravo na budžetska sredstva, objavljujemo zapisnik Komisije i spiskove korisnika ovih pomoći (pogledajte ovdje: Zapisnik VII-14 )

Premda nadležnost za pružanje pomoći boračkim populacijama imaju ministarstva za boračka pitanja ZDK i F BiH, Općina Kakanj nastoji, iz skromnog budžeta kojeg ostvaruju općine jer su im uskraćeni izvori prihoda, da ipak, u skladu sa mogućnostima, pomogne boračkim populacijama. Jedan od načina pomaganja su i jednokratne novčane pomoći.

Press Općine Kakanj

Možda vam se svidi

Comments are closed.