Intral BH počeo proizvodnju u prostorima FO ‘Aida’: Do kraja godine bit će uposleno 450 radnika

Kompanija „Intral BH“, strateški partner Fabrike obuće „Aida“, premjestio je znatan dio svog proizvodnog pogona iz Lukavca u iznajmljeni i obnovljeni prostor u „Aidi“ te započeo proizvodnju.  U obnovu jedne od hala u „Aidi“, „Intral“ je shodno prethodnom dogovoru sa Vladom Tuzlanskog kantona investirao oko milion KM, a trenutno je u toku i upošljavanje novih radnika. Do kraja godine očekuje se da će se trenutno uposlenih 240 radnika pridružiti dodatnih 200.

Prema ranije datom obećanju Intral je, kada je u pitanju prijem novih uposlenika, svoja vrata prije svih otvorio radnicima „Aide“. Njih desetak već radi na novim mašinama.Obuku, koju je Intral organizirao za svoje buduće radnike, trenutno pohađa njih 40, a direktor „Intral BiH“ Alija Šehović najavljuje da će do kraja 2016. godine u ovim pogonima raditi barem 450 radnika. „Obzirom na pozitivne ulazne podatke koje imamo od naših poslovnih partnera, kao i povećanje narudžbi i do 100%, očekujem da ćemo tokom ove godine primiti znatan broj novih radnika“ rekao je direktor Šehović.

Podsjećamo, u „Aidi“ je nedavno pokrenut stečajni postupak, tako da je ova tuzlanska fabrika u daljoj nadležnosti Općinskog suda koji provodi dalje procedure. Uporedo sa stečajnim postupkom, novom proizvodnjom i upošljavanjem, Vlada Tuzlanskog kantona uspješno realizira i svoj dio obaveza prema radnicima. U naredne tri godine, svim radnicima će biti uvezan radni staž, s tim da će prioritet u uvezivanju imati oni radnici koji u toj godini budu ispunjavali uslove za odlazak u penziju.

(Foto: Arhiva-BH Dani)

Možda vam se svidi

Leave A Reply