Intervju: Amel Tuka – "Još uvijek nisam svjestan šta sam napravio"

Nakon što je na atletskom Europskom prvenstvu u Cirihihu prošao kvalifikacionu utrku, Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka sinoć je na Evropskom prvenstvu u Cirihu u polufinalnoj utrci na 800 metara osvojio 3. Mjesto !! Kakanjac Amel Tuka, dugogodišnji član atletskog kluba “Zenica” je sa vremenom od 1:47;18 osigurao sebi 3. poziciju, te se plasirao u finale ovog velikog takmičenja. Samouvjeren je Tuka bio od samog početka utrke – objavljuje NTVIC a prenosi kakanj-x.

Amele kakve su emocije bile nakon polufinalne trke?

Osjećao sam se dobro. Presretan sam što sam se plasirao u veliko finale u Cirihu. Osjećao sam se dobro i na zagrijavanju i npo ubrzanju sa osjetio da sam lagan pa sam imao samopouzdanje u sebe. Završio sam treći. Znao sa da moram biti među tri da bih prošao dalje. Vidio sam da mogu biti treći i onda sam odlučio da čuvam energiju za finale.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LlsZ6ukQ1Tk[/youtube]

Šta očekuješ u petak u finalnoj večeri?
Kada sam prošle godine bio u Tampereu rekao sam da je u finalu sve moguće. Očekujem sutrašnji dan kako bih vidio kako ću se osjećati. Ja ću ostaviti svoje srce na stazi, borit ću se. Drugi atletičari će morati dati svoj maksimum jer sam zaista spreman. Svi idemo ka cilju da budemo među prva tri tako da će biti teško, ali ništa nije nemoguće.

Šta nam možeš reći o organizatoru Europskog atletskog prvenstva?
Organizacija je na vrhunskom nivou. Cirih je poznat po tome. Rečeno nam je da će finalisti utrke na 800 metara biti učesnici i Dijamantne lige koja se također održava u Cirihu tako da je i to veliki uspjeh. DIjamantna liga je vrh u svijetu i to je veliki uspjeh za mene.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=uKl065-zG0E[/youtube]

Kome duguješ najveći zahvalnost za svoj uspjeh?
Zahvaljujem se svima koji su uz mene. Primio sam jako mnogo poziva i poruka. Za moj uspjeh su svakako najviše zaslužni moji roditelji i sestra, rodbina, prijatelji, predsjednik kluba Suad Kaknjo, moj trener, načelnik Kaknja Nermin Mandra koji je od početka uz mene, načelnik Zenice Husejin Smajlović koji me je odmah sinoć nazvao i čestitao. Nek me ne zamjere oni koje nisam spomenuo jer još uvijek nisam svjestan šta sam napravio pa nek imaju razumjevanja. Hvlala vam svima, mojim Kakanjcima i nadam se da ćete sutra biti uz mene i nadam se da ćete biti zadovoljni.

Na kraju razgovora za NTVIC se Tuka zahvalio svima, a posebno njegovim Kakanjcima te im poručio da se nada kako će i u petak biti uz njega i da će biti zadovoljni.

Naš atletičar je stičemo dojam, s lahkoćom  otrčao i kvalifikacijsku i polufinalnu utrku, a vjerujemo da će dobar rezultat napraviti i u finalnoj utrci. Finalna utrka na rasporedu je u petak 15. augusta sa početkom od 19.55 sati.

NTVIC/kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.