Interpol godinama tragao za “tomosom” Kako je motor ukraden u Čileu stigao u Prnjavor?

Ako vas neko pita šta je zajedničko za državu Čile i prnjavorsko selo Donje Galjipovce slobodno recite: motor “tomos”. Mladomir Simić je ostao šokiran kad je odlučio da odjavi stari motor jer više nije bio njegovo vlasništvo.

Rutinskom provjerom broja šasije policija je utvrdila da je na interpolovoj potjernici – i da taj broj šasije zapravo pripada “fordu eskordu” koji je ukraden u Čileu 1995. godine. Mladomir, kaže, ne vjeruje šta ga je snašlo.

Na pitanje da li je od Interpola pobjegao na krov, Simić u šali odgovara: “Da. Nisam se zezao nego radim na građevini, ali čisto mi je nemoguće tako nešto da se desi od “tomosa” sada auto… i, šta ja znam, neka druga zemlja ,da je vezano za Prnjavor i jedno selo obično”.

“Tomos” je kupio u Prnjavoru za 300 maraka a nedavno ga je, kaže, zamijenio za “vespu”. Tad je i saznao da mu “tomos” godinama traži Interpol i da je, dok ga je vozio po selu, lako mogao biti uhapšen. Simićima su, inače, motori u krvi pa je tako Mladomirov sin član lokalnog moto-kluba. Njegova “honda”, kaže, ima urednu šasiju. Čileanski problem sa starim “tomosom” ne može da objasni.

– Otac jeste prodao šesticu. Sad ne znam je li, šta je bilo dalje ne znam. Odjavio je skoro, čovjek prepisivao, ne znam ništa – kaže Simić za ATV.

Simić nije uhapšen, jer je očigledno da je u pitanju neka greška. U policiji kažu da sve je tačno i da je postupak u toku. Tvrde da Simićev slučaj nije jedini i da je situacija, uz motore, česta kad su u pitanju traktori i radne mašine koje imaju kraće brojeve šasije. Sve se ipak detaljno provjeri sa Interpolom.

U policijskim krugovima priča se da je neko, najvjerovatnije, prekucao broj šasije na motoru i nasumično otkucao broj automobila, ne sluteći da je ukraden na drugom kraju svijeta.

Možda vam se svidi

Leave A Reply