5 C
Kakanj
Nedjelja, 9 Maja, 2021

Inspekcija: Zbog odbijanja da postupi po rješenju inspekcije ugostiteljskom objektu izdat prekršajni nalog u iznosu od 500 KM

Na osnovu dojave da se na saobraćajnicu u Ulici branilaca, kod boračke zgrade, slijeva voda i ometa učesnike u saobraćaju, izvršen je inspekcijski pregled tokom kojeg je utvrđeno da voda izvire ispod jedne od kuća u naselju Varda, slijeva se na makadamski put, prelazi preko slivničkog kanala kod boračke zgrade koji je začepljen, te se dalje razlijeva niz Ulicu branilaca. Općinska inspekcija je izdala rješenje Zavodu za planiranje i izgradnju da izvrši čišćenje slivnog kanala, a od JP “Vodokom” Kakanj je zatraženo da utvrdi o kakvoj vodi se radi i odakle dolazi, na osnovu čega će inspekcija poduzeti dalje radnje.

Zbog neredovnog održavanja industrijske ceste koja prolazi kroz Malješ općinska inspekcija je izdala prekršajni nalog privrednom subjektu koji ima obavezu održavanja ceste. Naime, redovno i vanredno uređenje i održavanje saobraćajnih površina koje nemaju status javnih saobraćajnih površina (industrijske ceste) je  u nadležnosti pravnog ili drugog lica koji je evidentiran kao korisnik.

Jednom od ugostiteljskih objekata u ulici Alije Izetbegovića inspekcija je izdala prekršajni nalog u iznosu od 500 KM zbog odbijanja da postupi po rješenju inspekcije kojim je naloženo da umjesto bespravnog korištenja izvrši zakup javne površine u svrhu postavljanja zimske bašte, te da uredno izvrši svoje obaveze. Slična je situacija sa još jednim ugostiteljskim objektom u ulici Alije Izetbegovića koji je podnio zahtjev za zakup javne površine, a nije izvršio plaćanje. Ukoliko u roku ne izvrši plaćanje inspekcija će mu izdati prekršajni nalog.

U ulici Rudija Čajaveca zabilježen je slučaj nepropisnog odlaganja luga i granja čime je pored kontejnera formirana nekontrolisana deponija. Na osnovu spiska kojeg će dostaviti eko-redar odgovornim licima će biti ispostavljen prekršajni nalog. (Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO