Inspekcija piše kazne: 500 KM kazna za vozače koji nedozvoljenim parkiranjem sprečavaju pražnjenje podzemnih kontejnera

Sve nesavjesne vozače čija parkirana vozila sprečavaju odvoz otpada iz podzemnih kontejnera upućujemo slijedeće upozorenje:

Prema odredbama Odluke o komunalnom redu Općine Kakanj, specijalnom sabirnom vozilu za odvoz komunalnog otpada se mora omogućiti nesmetan prolaz do lokacije za smještaj posude za odlaganje komunalnog otpada. Ispred lokacija za smještaj posude za odlaganje komunalnog otpada ne smiju se parkirati motorna vozila ili na drugi način onemogućavati pristup specijalnom sabirnom vozilu. Ako specijalno sabirno vozilo ne može proći određenim ulicama, nadležno javno komunalno preduzeće će odmah obavijestiti nadležnu policijsku stanicu ili komunalnu inspekciju radi poduzimanja mjera u skladu sa Zakonom i ovom Odlukom. Novčana kazna za naprijed navedeno iznosi od 100,00 KM do 500,00 KM.
Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar