Inspekcija će provjeravati hoće li se mali maturanti alkoholizirati

Predstavljeni su ciljevi projekta, kao i Inicijativa o zabrani proslave mature u objektima koji toče alkohol. Šef službe, Hilmo Đidelija je izrazio spremnost da kroz svoj rad Služba za inspekcijske poslove doprinese provedbi projekta.

Služba za inspekcijske poslove će osigurati pojačan inspekcijski nadzor tokom održavanja malih matura čime će se doprinijeti implementaciji Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti FBiH koji zabranjuje prodaju alkohola mlađima od 18 godina.

Kroz nastavak projekta organizirat će se sastanci sa predstavnicima osnovnih škola, javnih institucija i Vijeća roditelja s ciljem informisanja o važnosti dostavljanja izvještaja o lokaciji održavanja male mature nadležnim inspekcijama i policiji. Zajednička Inicijativa o zabrani proslave mature u objektima koji toče alkohol će biti dostavljena Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a. Projekt se provodi u okviru programa Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH.

Male mature jošv uvijek nisu započele u ovom dijelu zemlje. Osnovci još pohađaju nastavu, za razliku od srednjoškolaca, čije su parade kroz grad na Neretvi već uveliko u toku.

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar