Index.hr : "Reprezentacija BIH je talac izbornika, koji ne poznaje osnove nogometne igre."

“CIPAR nije postigao gol devet utakmica, Cipar nije pobijedio dvije godine, Cipar u gostima nije pobijedio sedam godina… Sve do sinoćnje utakmice u Zenici protiv Bosne i Hercegovine.”

“Sušićeva taktika 22. stoljeća: U Brazilu bez bekova, protiv Cipra bez krila

Sušić je na travnjak Bilinog Polja poslao sastav kombiniran od onih koji zaslužuju igrati, onih koji moraju igrati i debitanta Sanjina Prcića. Od prvih je očekivao da mu po običaju donesu tri boda, drugima je protiv Ciprana planirao podići cijenu i broj nastupa kako bi dobili radnu dozvolu za englesku ligu, a od 20-godišnjeg Prcića je preko noći od “igrača koji mu ne treba” napravio igrača za početnih jedanaest.

Gdje je stao u Brazilu, Sušić je nastavio u Zenici. Navijače je ponovno iznenadio sastavom, ali još više formacijom. Na Svjetskom prvenstvu je igrao bez bočnih nogometaša, a sada ničim izazvan bez krilnih, pa nije ni čudo što su porazi od Nigerije i Cipra došli preko oslabljenih bokova. Ni puno kvalitetniji igrači od Senada Lulića i Avdije Vršajevića nisu u stanju sami 90 minuta držati jednu stranu. Svima je to jasno, ali ne i Sušiću, koji je protiv Cipra izveo obranu koja je prvi put zaigrala zajedno (Vršajević, Šunjić, Bičakčić, Lulić).”

“Pjanić vrijedi kao dva Cipra, ali Sušić ne zna koja mu je uloga na terenu..

Nije ni čudo što veznjak Rome, čija je lijeva noga vrjednija od cijele reprezentacije Cipra, nije znao što raditi na travnjaku kad je na 20 metara od sebe imao još dvojicu “Pjanića”, koji su gušili jedan drugoga. Jedini koji je kreirao nešto bio je defenzivni vezni Bešić, najbolji igrač u debaklu BiH. Naravno, s takvim veznim redom napadači Džeko i Ibišević su bili nemoćni i ovisili su o centaršutevima umornih Vršajevića i Lulića.”

Možda vam se svidi

Comments are closed.