6.8 C
Kakanj
Subota, 8 Maja, 2021

Imate li ožiljke od akni? Nudimo vam rješenje: Jedna vrsta povrća čisti lice i kožu u potpunosti, kako ovo prije nismo znali?


Ovaj sastojak sprječava zadah iz usta, povoljno utiče na probavu, a dokazano je da pomaže kod gastritisa i problema uzazvanih bakterijom “helicobacer pylori”. Prvenstveno se smatra odličnim sredstvom za detoksikaciju, pa tako ima povoljan efekat i na kožu.

Stručnjaci kažu da postoje namirnice iz prirode koje djeluju još moćnije! Dermatolog Munib Šah kaže da ukoliko zeleno povrće jedete u većoj količini, u značajnoj meri ćete smanjiti upale i crvenilo kože.

“Mislim da konzumacija tečnog hlorofila nije toliko loša opcija, ubijeđen sam da sam vidio i gore. Međutim, moja lična preporuka svima jeste da samo povećaju konzumaciju zelenog povrća poput brokolija i spanaća”, kažej lekar.

Ako konzumirate pravu količinu zelenog povrća, sigurno ćete dobiti dovoljnu količinu hlorofila koji vam je potreban. Šah je objasnio i kako ovo povrće djeluje – ako ga jedete u većoj količini, funkcioniše poput antioksidansa i može da smanji upale i crvenilo kože, ali i da ublaži ožiljke od akni.

Antioksidansi su ključni za borbu protiv ovih nepravilnosti na koži,piše Novi.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO