”Imao sam platu višu od hiljadu eura, dao sam otkaz, ostavio ženu i djecu i sada ratujem u Ukrajini”

0

Dnevnik Nove TV razgovarao je s Ivom iz Zagreba, jednim od dvadesetak hrvatskih državljana koji ratuju u Ukrajini. Pripadnici su bataljuna Azov, ultradesničarske postrojbe koju čine dragovoljci iz stranih zemalja, a koji se bore na strani ukrajinske vojske. U razgovoru za Dnevnik Nove TV potvrdili su da su u Ukrajini.

Trenutno su u bazi koja se nalazi nedaleko od Mariupolja, a uskoro se opet vraćaju na bojište. Kažu da nisu plaćenici i da se ne bore za novac nego da im je jedini motiv pomoći ukrajinskom narodu koji je, kažu, žrtva ruske agresije.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

”Nikakvu platu niti ništa, zasad nismo dobili niti kune! Nemamo za cigarete, nemamo ništa. Išli smo pomoći zemlji koja je napadnuta od jačeg neprijatelja, nadam se da su vam jasni motivi. Novac nije, jer je ovdje plata manja od 200 dolara”, rekao je Ivo.

”Ja sam dao otkaz, imao sam platu višu od 1000 eura, ostavio ženu i djecu i nisam jedini u ovakvoj situaciji. Otišli smo ovdje stvarno pomoći ovoj zemlji i ovdje smo se uvjerili da je njima pomoć potrebna. Neorganizirani, neopremljeni, neobučeni, možemo im pomoći jer imamo iskustva u vojsci, neki od nas u ratu. To je jedini motiv, pomoći onima kojima treba pomoć”, izjavio je za Dnevnik Nove TV.