Imao je ponudu iz Portugala, Španije i druguh država, ali on je izabrao NK Čelik Zenica

0

Posljednjih dana se među igračima NK Čelika moglo primijetiti novo lice, a kako se saznalo o trenera Borisa Pavića, radi se o mladom igraču iz Turske, Yunus Gulnar rođenom 1997. godine, koji još uvijek može nastupiti za juniorsku selekciju.

Yunus je odradio dva treninga te dobio šansu od 20 minuta na utakmicu protiv Goražda, a kako se moglo vidjeti, talentovani igrač je ostavio dobar dojam kako treneru Paviću tako i gledaocima koji su posmatrali sa strane.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Osamnaestogodišnji turski veznjak Yunus Gulnar, nakon solidne predstave u meču protiv Goražda, zavrijedio je pažnju struke. U nedelju nije bio na treningu, a šef struke Čelika tvrdi da se radi “o kreativnom i mladom talentu  koji je interesantan, ali da će odluku o njemu donijeti uprava kluba obzirom da se radi o inostranom igraču za kojeg je potrebna i radna dozvola”.

Yunus Gülnar u dresu NK Čelika,odigrao 20 minuta nakon čega je ostavio dobar dojam kako treneru Paviću, tako i gledaocima koji su posmatrali. (Foto:Amar Dela DELIĆ/Global Info)

Yunus se počeo nogometom baviti čak sa 4 godine, doktori su mu rekli da se mora baviti nekim sportom.Počeo je trenirati u manjem timu, a onda je prešao u Genk, a prije toga je igrao za Bekšitaš, Manchester City, Real Madrid i Atletico Madrid.Kako Yunus tvrdi, skauti su ga posmatrali i predlagali akademijama najvećih klubova.

NK Čelik dugo nije imao ovakvu priliku kao što je Yunus te se svi nadaju njegovom ostanku u Zenici, a kako on tvrdi, prema njemu se svi dobro odnose.

”Nisam proveo dugo vremena u Zenici, ali igrači se prema meni ponašaju kao da sam njihov mlađi brat, sviđa mi se sistem rada tako da mogu reći da je prvi dojam jako dobar”, rekao je mladi Yunus.

Yunus je pored NK Čelika imao priliku da zaigra u Porugalu,Španiji i drugim državama, ali on je odabrao Bosnu i Hercegovinu i NK Čelik.

”Zavolio sam ovu zemlju i želim uraditi nešto dobro za sebe i Bosnu i Hercegovinu, a klub poput NK Čelika mi pruža tu šansu”, rekao ja Yunus Gülnar.

Zeničani su u dosadašnjim pripremama odigrali četiri utakmice, 3 pobjede i 1 remi sa dobojskom Mladosti. Tokom priprema u Međugorju, Zeničani imaju zakazane utakmice protiv Sloge iz Ljubuškog,  Jadrana iz Ploča i GOŠK-a iz Gabele, a u toku je ugovaranje još najmanje jedne utakmice.