Igra prijestolja (Game of Thrones) – pogledajte novi titlovani promo video za 6. sezonu

HBO je logično iskoristio da sa početkom emitovanja svoje nove tv serije Vinyl (Vinil) promoviše i novu sezonu Igre prijestolja (Game of Thrones) novim promo videom. I to sve ubrzo nakon objavljivanja prvih zvaničnih fotografija iz nastupajuće sezone.

Primjetili ste i sami da ni ovaj promo video nema, poput svih dosadašnjih najava, nijedan kadar iz nove sezone. Opet se radi o konceptualnom videu koji ima za cilj da nas podsjeti da niko nije bezbijedan i da bilo koji od likova serije može umrijeti.

To je ono što možemo da zaključimo jer nam se prikazuju kadrovi iz kuće sa crno bijelim vratima gdje nam se prikazuju lica onih koji su već umrli.

Tu su Eddard Stark, Robb Stark, Catelyn Stark, Joffrey Baratheon i da, Jon Snow. Na kraju prepoznajemo lice Tyriona Lannistera okruženog licima ostalih protagonista serije koji se još nisu sa smrću ali bi lako mogla da im se desi takva sudbina.

Očigledno je da HBO želi da simbolikom ovog videa ponovo pokrene diskusije fanova (ponovo na internetu počinje ko-je-živ-a-ko-je-mrtav agonija…), a u međuvremenu ostaje nam da se strpimo do prvog pravog trejlera u kome ćemo zaista vidjeti kadrove nove sezone.

igra-prestola-zastave-teaser

Čekati novu sezonu serije podjednako je nepodnošljivo kao čekati zimu u Westerosu… Podsjećamo da serija kreće sa emitovanjem 24 aprila 2016.

Tada ćemo se ponovo družiti sa omiljenim (i preživelim!) likovima kao što su Tyrion Lannister (Peter Dinklage), Lord Varys (Conleth Hill), Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau), Cersei Lannister (Lena Headey), Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), Arya Stark (Maisie Williams), Sansa Stark (Sophie Turner), Davos Seaworth (Liam Cunningham), Melisandra (Carice Van Houten), Samwell Tarly (John Bradley), Gilly (Hannah Murray), Brienne de Tarth (Gwendoline Christie), Theon Greyjoy (Alfie Allen), Ramsay Bolton (Iwan Rheon), Roose Bolton (Michael McElhatton), Tommen Baratheon (Dean-Charles Chapman) i izvjesni Jon Snow (Kit Harington)… Živog ili mrtvog, to ostaje da se vidi!

igra-prestola-6-teaser-poster

Možda vam se svidi

avatar