20 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Identifikovan i pronađen izvršilac razbojništva u Visokom

U proteklih nekoliko dana od strane službenika Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i Policijske stanice Visoko su poduzimane pojačane aktivnosti na području Visokog, sa ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djelarazbojništva koja su u proteklom periodu izvršena na području općine Visoko.

U cilju dokumentovanja navedenih krivičnih djela poduzet je niz operativnih mjera i radnji na terenu, te je naznačenim aktivnostima uspješno rasvjetljeno razbojništvo, koje je izvršeno dana 09.01.2016. godine, u 19,40 sati, u trgovinskoj radnji “Abby”, vlasništvo Š.A., u ulici Gornje Rosulje br. 41, od strane jednog maskiranog lica, uz prijetnju vatrenim oružjem- pištoljem, kojom prilikom je otuđen novac u iznosu od 150,00 KM, nakon čega se izvršilac udaljio u nepoznatom pravcu.

Operativnim aktivnostima policijskih timova došlo se do saznanja da se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti lice E.T., rođen 1991. godine, iz Visokog.

Dana 19.02.2016. godine, od strane službenika Policijske stanice Visoko pronađeno je lice E.T., koje je lišeno slobode i nad kojim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. Istog dana, na osnovu naredbe Općinskog suda u Visokom, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi navedeno lice. Izvršenim pretresom pronađeni su sljedeći predmeti:

  • crne patike,
  • donji dio trenerke crne boje,
  • crna jakna sa kapuljačom,
  • gumena policijska palica.

Zavedenom kriminalističkom obradom, operativnim radom na terenu, pregledom određenih materijala i drugim kriminalističkim metodama i radnjama,  utvrđeno je da je odjeća, pronađena tokom pretresa, korištena od strane lica E.T. prilikom izvršenja predmetnog razbojništva. Takođe je poduzetim radnjama pronađen i oduzet gasni pištolj, koji će bit predmet određenih provjera zbog povezanosti sa navedenim razbojništvom, te će biti korišten kao dokaz u daljnjem postupku.

Nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja, protiv navedenog lica će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Razbojništvo” iz člana 289. KZ FBIH.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO