25.5 C
Kakanj
Četvrtak, 13 Maja, 2021

Idealno vrijeme za obrok: Koliko često odgađate ili preskačete ?

Konzumiranje hrane samo po sebi zvuči vrlo jednostavno, ali greške koje radimo mogu napraviti veliku razliku. Važno je znati da je vrijeme unosa hrane ključno.

Koliko često odgađate doručak ili preskačete obrok nakon teškog treninga? Koliko često jedete prije spavanja? Imate li velike pauze između obroka?

Na pitanje koje je najbolje vrijeme za doručak, ručak i večeru nije lako dati odgovor.

Prema mišljenju stručnjaka za prehranu, svaki od tri obroka bi trebalo uzimati u određeno vreme, osobito ako želimo održati kilažu, piše Times of India.

Doručak

Idealno bi bilo doručkovati oko 30 minuta nakon buđenja, pravo vrijeme bi bilo oko 7 sati.

Važno je da ne odgađate doručak i da taj obrok ne bude nakon 10 sati. Također je veoma važno da doručak bude proteinski.

Ručak

Prema mišljenju nutricionista pravo vrijeme za ručak je 12.45 sati. Pokušajte napraviti razmak od četiri sata između doručka i ručka.

Ovaj obrok ne biste trebali da imate iza 16 sati.

Večera

Vrijeme kada biste trebali imati posljednji obrok tijekom dana je 19 sati. Između tog obroka i spavanja bi trebao biti razmak od tri sata.

Večeru ne bi trebalo odgađati za kasnije, naročito ne poslije 22 sata. Ako večerate neposredno prije spavanja, to može utjecati na spavanje i kvalitetu sna.

Obroci i vježbanje

Nikada ne radite vježbe, posebno ne vježbe s utezima, na prazan želudac.

Pravi obrok prije treninga mogao bi da biti proteinski sendvič, na primjer s piletinom ili tunjevinom, proteinski shake, kajgana s integralnim kruhom ili sendvič s kikiriki maslacem.

 

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO