Iako su se vjenčali i dalje žive u Studentskom domu: “Sada smo tek slobodni”

Marija Kolašinac (23) iz srbijanske Nove Varoši je nakon prvog susreta znala da će joj Stefan Morović (23) iz Herceg Novog biti muž, što je odmah i rekla svom najboljem prijatelju na liturgiji u crkvi.

Vjenčali su se prije dvije godine, kada su imali po 21 godinu, a svadbu za porodicu i prijatelje planiraju da organizuju sljedeće godine. Prvo bračno putovanje, medeni mjesec, proveli su na Kosovu.

Pošto su oboje studenti, još uvijek žive u beogradskom Studentskom gradu, hrane se u menzi i polažu ispite.

Od diplome na Ekonomskom fakultetu u Beogradu dijeli ih svega nekoliko ispita, a kako kažu za Priče sa dušom, nakon vjenčanja postali su značajno produktivniji u učenju i napredovanju na fakultetu.

“Ljudi smatraju da je brak okov za ljude, na njega se u našim godinama gleda u negativnom smislu, a vjerujte da sam ja nakon našeg vjenčanja osjetila pravu slobodu, koju vam ne umijem opisati. Brak mi je donio polet, a da ne pričam o tome koliko smo oboje bili bolji kako na fakultetu, tako i na svim drugim poljima koja su za nas važna”, kaže Marija.

“Moji roditelji su sumnjali da ćemo da zapostavimo fakultet nakon odluke o vjenčanju, a mi smo ih uvjerili u suprotno. Ja sam u četvrtoj godini studija, nakon vjenčanja, dao 10 ispita na Ekonomskom i paralelno sam radio, a prethodni prosijek bio mi je šest ili sedam ispita godišnje”, nadovezuje se Stefan.

Upoznali su se na Ekonomskom fakultetu, praktično odmah sa prvim predavanjima. Bili su u istoj grupi, pogledi su im se sretali na hodniku, a onda su ih spojila interesovanja. Marija se učlanila u studentsku organizaciju Marketing radionica, a za njom i Stefan.

“Prijavio sam se na konkurs, mada je naglašeno da primaju samo starije studente sa iskustvom. Marija je već bila član i iako tek na prvoj godini, već je bila u komisiji. Kasnije sam shvatio da se ona najviše borila da baš ja budem primljen”.

“Svi su bili protiv, a ja jedina za. Odmah mi se svidio, pa sam na intervjuu bila malo oštrija prema njemu. Izborila sam se da bude u mom timu i od tada smo zajedno na svim projektima”.

Možda vam se svidi

Leave A Reply